NGB info vertrouwenscontactpersoon
De Vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft, of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten en degene die preventief beleid opzet.
Vertrouwenscontactpersoon voor de NGB is per 10 november 2020 Drs. Mirwais Mehrab, te bereiken via vertrouwenscontactpersonn@dutchweightlifting.nl.
Hij combineert deze functie met zijn verantwoordelijkheden binnen de Cie Medische zaken.
Mocht je een zaak hebben die je liever niet met de Cie Medische zaken deelt, dan kun je je eventueel direct melden bij het Vertrouwenspunt Sport .
De NGB voert in het Case Management Systeem Sport (CMSS) van de koepelorganisatie NOC*NSF (welke wordt beheerd door het Centrum Veilige Sport Nederland), persoonsgegevens in naar aanleiding van signalen, meldingen c.q. incidenten op het gebied van seksuele intimidatie en overig grensoverschrijdend gedrag van leden. Deze informatie heeft als doel te komen tot een veilige(r) sportomgeving en daarmee ook sportbeoefening. Dit gebeurt door het monitoren, registreren en rapporteren van grensoverschrijdend gedrag in het CMSS. Deze gegevens mogen en zullen niet door de NGB noch door NOC*NSF voor andere doeleinden dan hiervoor beschreven worden aangewend en worden ook niet aan derden verstrekt in welk vorm dan ook.
Naast dit netwerk van vertrouwenscontactpersonen is er ook bij NOC*NSF namens de gehele sport een landelijke poule vertrouwenspersonen, die ook eerste opvang doen, maar ook echt begeleiding kunnen bieden, zowel procedureel als inhoudelijk adviserend. Zowel aan slachtoffer, als aan beschuldigde als aan het verenigingsbestuur.
Zeker bij de zwaardere incidenten is hulp van een vertrouwenspersoon inschakelen – al dan niet
het Vertrouwenspunt Sport.
Heb je een vraag of een melding over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport? Zie je grensoverschrijdend gedrag van anderen of heb je een persoonlijk dilemma? In een vertrouwelijk gesprek helpen deskundige vertrouwenspersonen je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie.
Bel 0900-202 55 90 (€ 0,10 per minuut), kijk op Vertrouwenspunt Sport of mail naar vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl